Dronkenlap verkracht meisje achter stuur

Een Australische rechter heeft deze week uitspraak gedaan in een uiterst schokkende en bizarre zaak. Een man heeft een destijds tienjarig meisje verkracht terwijl hij rondjes reed in de stad Brisbane. Daarnaast bleek de man ook nog eens dronken achter het stuur te zitten.

De man reed vijf jaar geleden met drie kinderen op de achterbank en een klein meisje op zijn schoot twee rondjes door een buitenwijk van Brisbane. De man bleek een flink stuk in de kraag te hebben. Om zijn handen vrij te hebben voor de verkrachting, liet hij het tienjarige meisje op zijn schoot het stuur hanteren. Terwijl het meisje stuurde, werd ze verkracht door de dronken kerel.

De man werd drie jaar geleden door een jury al schuldig bevonden aan twee gevallen van verkrachting van en vier gevallen van onzedelijke omgang met een kind. De rechter heeft hem deze week twee jaar cel opgelegd, waarvan de verkrachter waarschijnlijk slechts de helft hoeft uit te zitten. Daarnaast moet de verkrachter omgerekend bijna 14.000 euro smartengeld betalen aan het meisje.