Zes jaar geëist voor fatale scooterrit Nijmegen

Tegen de 19-jarige Mohamed S. die terechtstaat voor het doodrijden van een voetganger in Nijmegen heeft justitie vrijdag een gevangenisstraf van zes jaar geëist. Ook wil het OM een ontzegging van de rijbevoegdheid van acht jaar.

De man reed in januari samen met de 20-jarige Mohamed el G. op een scooter het 50-jarige slachtoffer dood op een zebrapad in Nijmegen. Het is onduidelijk wie de scooter bestuurde. Het Openbaar Ministerie in Arnhem komt later in de middag met de strafeis tegen de tweede verdachte.

De twee ontkennen beiden de scooter te hebben bestuurd en schuiven elkaar de schuld in de schoenen. Ook forensisch deskundigen konden niet achterhalen wie van de twee achter het stuur zat. Volgens het OM reden de twee verdachten in de binnenstad met hoge snelheid tegen het verkeer in en negeerden zij daarbij alle verkeersregels.

Het duo was onderweg naar het Belvoir Hotel, dat zij wilden overvallen. Bij hun aanhouding troffen agenten gezichtsbedekkende kleding, een mes en een vuurwapen aan. De dollemansrit eindigde echter voortijdig aan de St. Canisiussingel toen de twee het slachtoffer aanreden.

In het ziekenhuis zou El G. na het ongeluk bovendien twee verpleegkundigen van het UMC St. Radboud met de dood bedreigd hebben toen hij met zijn kompaan op de Eerste Hulp belandde.