Axl Rose klaagt Activision aan

Axl Rose, de zanger van Guns 'n' Roses, klaagt Activision aan voor twintig miljoen dollar. Hij beweert dat de uitgever geen toestemming heeft om een karakter met Slash' gelijkenis in het derde deel van het spel Guitar Hero te gebruiken.

De zanger zegt dat Activision zijn kant van de deal geschonden heeft door gebruik te maken van beelden van de voormalige gitarist van de band. Volgens Rose en zijn Black Frog Music heeft Activision Blizzard de zanger misleid door hem tijdens de onderhandelingen te beloven dat het spel geen verwijzingen naar de voormalige Guns 'n' Roses-gitarist of zijn latere band Velvet Revolver zou bevatten.

In ruil daarvoor mocht men Welcome to the Jungle in het spel gebruiken. Op de cover van Guitar Hero III is Slash wel erg duidelijk te herkennen, dus als de belofte gemaakt is op papier staat Axl sterk. Ook zou het nummer Sweet Child O' Mine gebruikt zijn voor promotiedoeleinden van het derde deel, terwijl er alleen goedkeuring was voor het nummer in Guitar Hero 2. Activision heeft nog niet gereageerd op de aantijgingen.

GH III