Beschonken Pool sleurt agent mee

Een 35-jarige beschonken automobilist uit Polen heeft maandag in Den Haag een agent over de weg meegesleurd. De agent had de man op de Van Alkemadelaan staande gehouden vanwege roekeloos rijgedrag en wilde de sleutel uit het contact halen. Daarop greep de Pool hem vast, startte zijn auto en reed weg. De agent werd meegesleurd en dreigde onder de auto te komen.

De agent wist zich uiteindelijk los te maken en belandde op het wegdek. Hij bleef ongedeerd en zag nog hoe de man verderop bijna een scooter schepte. Andere agenten wisten de man verderop aan te houden en namen hem mee naar het bureau. Hij bleek te hebben gedronken.

De agent die ernstig in gevaar werd gebracht zag de Pool op de A44 rijden. De agent was niet aan het werk, maar ging achter de Pool aan omdat hij slingerde en meerdere keren bijna een aanrijding veroorzaakte. Op de kruising met de N448 bij Den Deijl ging het uiteindelijk mis en veroorzaakte hij een kop-staartbotsing met een onbekend gebleven bestuurder. Ook schampte hij een vrachtwagen op de Van Alkemadelaan waar hij uiteindelijk werd staande gehouden.

De Pool zit vast wegens poging tot doodslag op een agent, rijden onder invloed en doorrijden na een aanrijding.