Microsoft wil nog steeds een Halo-film

Microsoft is nog steeds van plan om een Halo-film te maken. Desnoods wil het bedrijf de financiering zelf op zich nemen. Zoals de franchise development director van het spel, Frank O'Connor, zegt: "Er zal een Halo-film komen. We hebben het niet per se nodig, maar we willen het graag."

O'Connor liet ook weten waarom eerdere pogingen om een film te realiseren niet van de grond kwamen. Zo ging het plan om de film te maken met Peter Jackson, bekend van de Lord Of The Rings films, niet door omdat het bedrijf dat de film zou gaan produceren geen extra commerciële inkomsten naast de film zou mogen hebben. Dit werd door de advocaten van Jackson afgewezen.

Over de geruchten dat Steven Spielberg geïnteresseerd zou zijn in het produceren van de film liet O'Connor niets los. Wel liet hij weten dat, wat Microsoft betreft, Halo niet per se een bioscoopfilm hoeft te worden. "We zouden fantastisch vinden als Halo een televisieserie zou worden. Kijk maar wat HBO heeft bereikt met series als Band of Brothers en Rome. Zoiets zou ook mogelijk zijn voor Halo."

We wachten vol spanning af!