DiCaprio in film over moord JFK

Leonardo DiCaprio gaat een rol spelen in de film Legacy of Secrecy, over de moord op de Amerikaanse president John F. Kennedy. Hij gaat de film ook mede produceren met zijn vader, schrijft het Amerikaanse filmvakblad Variety.

Het scenario is gebaseerd op het boek Legacy of Secrecy: The Long Shadow of the JFK Assassination van Lamar Waldron en Thom Hartmann uit 2008. Het bevat informatie uit vrijgegeven documenten van verschillende Amerikaanse geheime diensten.

DiCaprio gaat waarschijnlijk de rol spelen van FBI-informant Jack Van Laningham. In het boek wordt beschreven hoe maffiabaas Carlos Marcello aan zijn vertrouwenspersoon Van Laningham opbiecht hoe hij opdracht heeft gegeven voor de moord op Kennedy. Hiermee wordt bevestigd dat voor de moord werd samengewerkt door de FBI en de maffia, iets dat al decennialang wordt gesuggereerd.

Waldron is ook van plan documentaires over het boek te maken voor zowel bioscoop als tv. Hierin stelt hij dat de maffia tevens achter het Watergate-schandaal en de moord op Martin Luther King zat. Appian Way, de productiemaatschappij van DiCaprio, gaat ook een van deze documentaires produceren.

Appian Way is ondergebracht bij filmstudio Warner Bros, dat in 1993 al de film JFK van Oliver Stone maakte. Warner wil Legacy of Secrecy in 2013 uitbrengen.


Leonardo DiCaprio (Foto: Novum)