Legaal wiet snuiven in Rotterdam en Den Haag

Nederlanders die onbekend zijn met de geur van cannabis, worden door de overheid in staat gesteld om volkomen legaal aan Neerlands rijke wietcultuur te ruiken. De gemeenten Rotterdam en Den Haag gaan bij wijze van proef hennepkraskaarten verspreiden om burgers te helpen wietkwekerijen te herkennen.

wietbladIn deze steden worden de komende tijd 15.000 wietgeurkaarten verspreid. Het is de bedoeling dat de ontvanger over een vakje op de kaart wrijft, en vervolgens aan zijn of haar vinger ruikt. Hiermee willen Rotterdam en Den Haag hun inwoners leren een neus voor wiet te ontwikkelen. De hoop is dat de nieuwbakken connaisseurs bij de sterke arm aan de bel trekken als ze de geur in hun buurt ontwaren. Zo moet het aantal clandestiene cannabiskwekerijen worden teruggedrongen.

Volgens de Rotterdamse wethouder Hamit Karakus, die betrokken is bij het experiment, weten veel stedelingen vermoedelijk wel hoe wiet ruikt. Maar hij stelt dat de geurkaarten ook zijn bedoeld om burgers ervan bewust te maken dat ze de politie kunnen helpen. Als de proef een succes is, krijgen mogelijk alle Nederlandse huishoudens een wietkraskaart in de bus.