Tanja Nijmeijer zingt lied voor ouders

Tanja Nijmeijer heeft een lied ingezongen voor haar ouders. Het nummer Don't cry for me Argentina is donderdagochtend uitgezonden op radiozender 3FM. Ook is het op de website van de Wereldomroep geplaatst.

"Dit liedje wil ik speciaal opdragen aan mijn vader en aan mijn moeder", zegt de Nederlandse strijdster van de Colombiaanse rebellenbeweging Farc voordat ze begint te zingen, begeleid door een akoestische gitaar. Op de achtergrond zijn krekels te horen.

Voor publicatie heeft de omroep het nummer aan haar vader laten horen. Die waardeert het volgens de omroep zeer dat hij het lied eerder te horen heeft gekregen. Woensdag maakte de Wereldomroep al bekend dat Nijmeijer niet wil worden gered uit de Colombiaanse jungle.

"Ik ben strijdster van de Colombiaanse Revolutionaire Strijdkrachten en ik zal dat blijven tot de overwinning of tot de dood", liet ze weten in een interview dat net als het liedje een maand voordat het Colombiaanse leger een Farc-kamp aanviel is opgenomen. Daarna werd volop gespeculeerd over de dood van Nijmeijer. Het is onbekend of ze nog leeft.

De vrouw uit Denekamp sloot zich in 2002 aan bij de Farc, nadat ze enkele jaren eerder een tijdlang Engelse les had gegeven op een privéschool voor kinderen van de Colombiaanse elite.