'3D is gemaakt voor Jackass'

Volgens de mannen van Jackass is 3D-projectie gemaakt voor hun nieuwe film Jackass 3D. "Het is prachtig. Je ziet dildo's, kak en kots de zaal in komen. Dit is zoals Jackass altijd bedoeld was", zegt stuntman Bam Margera tegen Novum Nieuws.

Voor de opnames van hun nieuwe film werd een speciale 3D-camera gebouwd, de Phantom Camera. Deze kan in super slow motion opnemen en is robuust genoeg om de vele ruwe stunts te overleven.

"Vooral in super slow motion is 3D echt iets heel speciaals. Je krijgt 3D voorgeschoteld zoals je die nog nooit gezien hebt", zegt regisseur Jeff Tremaine. "Maar we hebben er een aantal keer overheen gekotst", vult waaghals Johnny Knoxville hem gelijk aan.

Knoxville werd bijna een jaar geleden vader van zoontje Rocko met Naomi Nelson, met wie hij op 24 september in het huwelijk trad. Volgens Margera is Rocko de grootste fan van Jackass. Maar op de vraag of hij nu misschien minder gevaarlijke stunts moet gaan doen antwoordt Knoxville: "Ach, toen we de film opnamen was Rocko pas twee maanden, toen was ik nog niet zo bezig met het vaderschap. En nu is het gewoon 'Tja, dat doet pappie nu eenmaal als werk'."

Jackass 3D draait sinds donderdag in de Nederlandse bioscopen. Het vervolg Jackass 3.5 is al af en verschijnt in januari op internet. Hierin komen volgens de makers de scènes aan bod die te grof waren voor de bioscoopfilm.


(Foto: Novum)