Stelende hond de poten afgehakt

Een 65-jarige Mozambikaan heeft zijn hond een zware straf gegeven nadat de viervoeter eten had gejat bij de buurman. Om het beestje mores te leren, hakte Alfred Maganzi de achterpoten van zijn huisdier af.

De uiteindelijk tweevoeter heeft na de straf bijna een week hulpeloos achter de hut van haar eigenaar gelegen. Hierna vonden bewoners van Fok-fok het welletjes en belden de Afrikaanse dierenbescherming.

"Ik werd er misselijk van en ik was geschokt door de aanblik", vertelt een geschokte dierenbeschermer. "Ze was ernstig verzwakt, uitgedroogd en totaal van de kaart. Toen ik de eigenaar vroeg waarom hij haar poten had afgehakt, vertelde hij me letterlijk het de hond zelf maar te vragen."

Omdat de hond weigerde zijn zegje te doen, bekende Maganzi zijn huisdier te hebben willen straffen omdat deze eten had gestolen bij de buren. "Nu kan zij niet meer rondlopen om nog meer te stelen." De arme hond is overgebracht naar een dierenarts die het beestje heeft laten inslapen. Maganzi wordt aangeklaagd wegens dierenmishandeling.