Topmodel zet eigen dood in scène

"Lenka is dood. De familie is in rouw." Met deze woorden kondigde Lenka Kopalova haar eigen dood aan op haar Facebook-profiel. Het Tsjechische topmodel blijkt echter springlevend te zijn.

Het 24-jarige topmodel en motorcrosser wilde op deze opmerkelijke manier de relatie verbreken met haar vriendje, zo heeft ze bekend. "Hij behandelde me als een stuk vuil", verklaart Lenka. "Hij schreeuwde naar me en misbruikte me. Ik besloot een eind aan alles te maken."

"Ik heb hem en mezelf in de steek gelaten. Ik ben niet langer Lenka Kopalova. Zij is dood, en ik heb er geen spijt van. Vaarwel", voegt ze eraan toe. Na het afscheidsbericht postten Europese fans hun opbeurende berichten terwijl anderen beweerden de 'overleden' Lenka ergens te hebben gesignaleerd.

"Ik begrijp niet waarom mensen denken dat ze dood is", vertelt haar vader. "Vanochtend zat ze hier nog aan het ontbijt." Het mysterie werd nog groter toen een lokale krant een sms'je van haar kreeg met de tekst: "Ik ben te lang door te veel mensen psychisch mishandeld. Genoeg is genoeg, vaarwel van de vrouw die Lenka was."

"Ik deed alles voor mijn vriend, maar hij behandelde me als een beerput. Door hem zegde ik mijn plan geneeskunde te studeren vaarwel. Het model zijn heeft me echter nooit kunnen bekoren. Op donderdag besloot ik te stoppen met deze vicieuze cirkel. Ik ben niet langer Lenka Kopalova. Ze is dood. En ik heb er geen spijt van."

"Ik wist niets over haar Facebook-dood", bekent haar vader. "Maar het is haar keuze, ze is volwassen." Volgens een vriend van het model wil ze zichzelf opnieuw ontdekken. "Ik denk dat ze haar theoretisch heeft gedood om opnieuw te beginnen", denkt de kennis. Tot op dit moment heeft niemand het blonde model nog kunnen bereiken.


Gelukkig leeft al dit moois nog...