Vrouw raapt eigen hoofd op na val van paard

Een 26-jarige vrouw uit het Engelse Oxfordshire heeft haar eigen hoofd van straat moeten rapen na een val van haar paard. Tijdens het ongeluk slingerde ze ruim zes meter door de lucht, waarna ze op een gruwelijke manier haar nek brak.

Na de val probeerde Thea Maxfield zich uit te voeten te maken om te voorkomen dat het briesende paard haar zou vermorzelen. Toen ze omhoog wilde komen, bleef haar hoofd gewoon op straat liggen. Omdat ze zich besefte dat ze vaart moest maken, raapte ze met twee handen haar hoofd op en zette het weer terug op haar romp.

"Zodra ik van het paard afkwam, besefte ik dat het mis was", vertelt Maxfield aan de media. "Ik wilde omhoogkomen, maar mijn hoofd bleef op de grond. Ik kon mijn nek of mijn hoofd niet bewegen. Ik moest letterlijk mijn hoofd oprapen en het met twee handen dragen."

Haar 66-jarige moeder, die getuige was van het ongeval, wist haar uiteindelijk naar het ziekenhuis te vervoeren. Hoewel artsen haar waarschuwden dat ze waarschijnlijk voorgoed verlamd zou blijven, kan ze nu zelfs weer paardrijden. Dankzij Formule 1-techniek lukt het Maxfield weer een normaal leven te leiden.