Toestel Arkefly maakt voorzorgslanding in Egypte

Een vliegtuig van touroperator Arkefly heeft maandagmiddag na vertrek vanuit Hurghada in Egypte een voorzorgslanding gemaakt. Er was een melding in de cockpit dat een van de wielkasten in brand zou staan, maar dat bleek niet het geval.

Het toestel was op weg naar Mombasa in Kenia, maar moest een halfuur na vertrek terugkeren naar de luchthaven van de Egyptische badplaats Hurghada. In de Boeing 737 zaten 167 Nederlanders, meldt een woordvoerder van TUI Nederland. Zij kan over het onderhoud aan het toestel alleen zeggen dat het recent uit de fabriek in Seattle is afgeleverd.

Het vliegtuig landde veilig om 13.10 uur Nederlandse tijd. Onderzocht wordt wat de indicatie in de cockpit heeft veroorzaakt.

De gestrande gasten zijn ondergebracht in hotels in Hurghada. De gasten in Mombasa, die met hetzelfde toestel terug zouden vliegen naar Nederland, zijn ook ondergebracht in hotels. Arkefly vliegt maandag rond 18.00 uur Nederlandse tijd met een vervangend toestel naar Hurghada, vervolgens naar Mombasa en daarna terug naar Nederland.