Reggaelegende Gregory Isaacs (59) overleden

Gregory Isaacs is maandagochtend op 59-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van leverkanker. De reggaelegende stierf in zijn woning in Londen, heeft Isaacs' manager laten weten aan de BBC.

De Jamaicaan overleed in het bijzijn van zijn familie. Isaacs scoorde in de jaren tachtig wereldwijd een hit met het nummer Night Nurse. De gelijknamige plaat, opgenomen in de studio van Bob Marley, betekende Isaacs' doorbraak buiten Jamaica.

"Gregory was geliefd bij iedereen, zijn fans en zijn familie", heeft de vrouw van Isaacs laten weten. "Hij werkte heel hard zodat hij zeker wist dat zijn muziek aan de verwachtingen voldeed." De 59-jarige reggaezanger kreeg vorig jaar te horen dat hij kanker had. "Hij zal enorm worden gemist door familie en fans", rouwt Isaacs vrouw.

Ook in Nederland stromen de reacties op Isaacs overlijden binnen. "Met pijn in mijn hart hoor ik dat Gregory Isaacs is overleden", reageert presentatrice Aldith Hunkar via Twitter. Ook Brainpower heeft het trieste nieuws gehoord. "Ik kan niet geloven dat hij is overleden. Ik heb hem in 1994 leren kennen na een geweldige show", laat de rapper via Twitter weten. "If I don't Have You is een van de beste nummers die ik ooit heb gehoord. Dat nummer heb ik mijn hele leven gedraaid."