Droomauto in Gran Turismo 5

In Gran Turismo 5 komt een speciale auto voor: een X1 prototype. Deze auto is mede-ontworpen door designer Adrian Newey, een van de reuzen van de Formule 1 die nu actief is bij Red Bull Racing.

Kazunori Yamauchi moedigde Newey aan om de grenzen op te zoeken van de autosport. "Elke race moet in overeenstemming zijn met bepaalde regels, en elke racewagen is gebouwd om aan deze verschillende regels te voldoen," vertelt Yamauchi. "Maar de X1 is iets nieuws, gemaakt op basis van een 'stel-nou-dat' droom. Wij willen racefans en de industrie inspireren door het verkennen van de mogelijkheden voor de toekomst van de autosport."

Volgens Newey kan die droom nu worden verkend in Gran Turismo 5. "We hebben allemaal een droom over het verleggen van grenzen", voegde de beroemde F1 designer toe, "waar de prestaties van de auto en de ervaring van de bestuurder voorrang hebben op de regels".

Het XI Prototype is hier de belichaming van. Racer Sebastian Vettel deed een test met de virtuele auto, die een topsnelheid heeft van 400 km/u, op het Japanse Suzuka Circuit in GT5. In zijn eerste ronde vestigde Vettel een wereldrecord. Volgens de Duitse Formule 1-coureur stuurt de auto dan ook briljant.

Gamers zullen nog even moeten wachten voordat ze zelf de auto kunnen testen. Gran Turismo 5 wordt waarschijnlijk begin December uitgebracht op de PlayStation 3. In een recent interview vertelt Yamauchi meer over de totstandkoming van het ontwerp en over het werken aan GT5.

Gran Turismo 5: X1 prototype