Jochie van 5 verlooft zich met 3-jarig meisje

Een Syrisch stelletje heeft de twijfelachtige eer waarschijnlijk het jongste verloofde stel te zijn. Khalid uit Homs is namelijk slechts vijf jaar oud. Zijn toekomstige bruid, Hala, is zowaar nog jonger. Het meisje loopt met haar drie lentes waarschijnlijk nog in de luiers.

Volgens het ventje viel hij als een blok voor Hala tijdens een familie-uitje naar het strand. "Khalid werd pas geboren na twintig jaar huwelijk", verklaart zijn vader Juma. "De zwangerschap verliep zwaar. Ik had gezworen dat mijn kind zich op zijn vijfde zou verloven mits hij een jongen was. Op zijn vijftiende mag hij met een meisje van zijn leeftijd trouwen."

Juma, wiens achternaam niet werd gepubliceerd, zei dat zijn zoon had geweigerd om terug te keren naar de kleuterschool indien Hala niet zou komen opdagen. "Khalid vertelde mij en zijn moeder dat hij graag bij Hala zou willen zijn of haar terugbrengen naar huis."

"De jonge bruid lijkt heel echt", zei Juma. "We wisten niet wat we moesten doen totdat mijn vrouw Hala's moeder belde om te vragen wat zij van de kwestie vond. Ze vertelde dat haar dochter ook iets zocht in haar leven en de familie keek ernaar uit het tweetal te zien verloven."

Het piepjonge stelletje heeft inmiddels ringen uitgewisseld, maar seks is er voorlopig nog niet bij. "We weten dat de twee in de toekomst van gedachten kunnen veranderen, maar we zien wel dat ze heel gelukkig zijn samen en elke dag met elkaar praten. Khalid zal echter nog wel tien jaar moeten wachten voor hij Hala mag trouwen."