Uitslagen Spanje speelronde 7

Real Madrid heeft de koppositie in de Spaanse Liga voor zich opgeëist. De Madrilenen wonnen in Málaga en zagen Valencia in de topper tegen Barcelona onderuit gaan. Doordat ook Villarreal niet wist te winnen gaat de Koninklijke nu aan kop.

Valencia was samen met Real Madrid nog ongeslagen voorafgaand aan het weekend, maar moest op bezoek bij FC Barcelona. In plaats van afwachtend spelen kwamen de bezoekers bijzonder aanvallend voor de dag, en mocht de thuisclub van geluk spreken dat Valencia niet scherp was voor de goal. Pas tien minuten voor rust slechtte Pablo Hernández de Catalaanse defensie op aangeven van Jérémy Mathieu. Nog voor de thee moest Pablo de marge verdubbelen, maar oog in oog met Víctor Valdés faalde hij opzichtig. Pep Guardiola zette zijn troepen op scherp en onder leiding van dirigent Xavi werd het spelbeeld gekanteld. Andrés Iniesta prikte twee minuten in de tweede helft de gelijkmaker langs César op aangeven van Xavi. De middenvelder bracht na een uur spelen Carles Puyol in stelling de 2-1 eindstand binnen te koppen.

Hierdoor had Real Madrid de mogelijkheid om over Valencia heen te springen. Málaga, dat vorig seizoen nog een lastige opponent was, hield dit seizoen een half uur stand. Toen vond Cristiano Ronaldo Gonzalo Higuaín, en de Argentijn rondde knap af. De Portugees werkte zelf de 0-2 ruststand tegen de touwen. Vlak na rust besliste Ronaldo het duel al. Mesut Özil versierde een strafschop, en vanaf elf meter kwam de 0-3 op het scorebord. De goed spelende defensie van Real ging na een klein uur spelen toch gruwelijk in de fout, waardoor Kris Stadsgaard volledig ongedekt iets terug kon doen. De marge van drie werd desondanks hersteld door Higuaín, wederom aangespeeld door een fenomenale Ronaldo.

Villarreal kon koploper worden, als het zou winnen bij Hércules. Met een uitstekend spelende Royston Drenthe in de basis had Villarreal het bijzonder lastig. Nelson Valdez schoot na een klein half uur de voorsprong binnen, toen de buitenspelval van Villarreal niet werkte bij een vrije trap van Drenthe. Lang konden de fans niet genieten, want binnen drie minuten werkte Joan Capdevila de gelijkmaker binnen. David Trézéguet was nog voor rust verantwoordelijk voor de herstelde voorsprong, ook op aangeven van Drenthe. De Fransman was even later ziedend op arbiter Muñiz Fernández, toen die geen tweede gele kaart gaf aan Borja Valero. Dat kwam Trézéguet zelf op een rode prent te staan. Borja, die mocht blijven staan, scoorde na rust de gelijkmaker. Even later mocht de middenvelder alsnog inrukken na een overtreding op Drenthe. Mateo Musacchio werkte een elleboog in het gezicht van de Nederlander, en mocht ook voortijdig gaan douchen.