[Video] Romantische verrassing leidt tot hotelbrand

Een Taiwanese student die zijn vriendin gisteren wilde verrassen is van een koude kermis thuisgekomen. Zijn romantische boodschap, geschreven met een kleine honderd brandende kaarsen, zorgde ervoor dat hun hotelkamer in Hsinchu uitbrandde. De hoteleigenaar zadelt de jongeman nu op met een rekening van 1 miljoen Taiwanese dollar, een kleine 25.000 euro.

Omdat de vriendin van Chang Chi-yuan gisteren jarig was, wilde hij haar op een originele manier verrassen. Hij nam een honderdtal gekleurde kaarsen, maakte hiermee op het hotelbed de boodschap 'HAPPY BIRTHDAY' en stak ze aan. Vervolgens verliet hij het hotel om zijn vriendin op te halen.

Terwijl Chang weg was, vatte het bed vlam door de brandende kaarsen. Al snel was het hele hotel gevuld met rook en de sprinklerinstallatie zette de hotelkamer onder water. Alle hotelgasten weden geëvacueerd waarna de brandweer het brandje bluste.

Bij terugkomst werd de student opgewacht door de hoteleigenaar. De woedende man wilde geld zien wegens waterschade aan de inrichting en het tapijt. Hoewel Chang de betrokkenen zijn excuses aanbiedt, zal hij toch een manier moeten zien te vinden om de schade te betalen. Hij overweegt zijn vader in te zetten als onderhandelingspartner.


Gelukkig is er weer een duidelijke reconstructie gemaakt van de ramp