ADO Den Haag wil Bulykin en Kubik binden

ADO Den Haag gaat proberen twee huurlingen, Dmitry Bulykin en Frantisek Kubik, definitief aan zich te binden. Het duo komt dit seizoen op huurbasis voor de Haagse formatie uit en presteert boven verwachting.

Bulykin scoorde in negen competitiewedstrijden al zeven keer, waar Kubik al vijf keer het net wist te vinden. Beide heren zijn dus verantwoordelijk voor meer dan de helft van alle doelpunten van ADO Den Haag. De club van trainer John van den Brom maakte er tot nu toe achttien.

Mark van der Kallen, eigenaar van ADO Den Haag, gaat op korte termijn de dialoog aan met Anderlecht. Het doel van dit gesprek is het afkopen van het contract van Bulykin, dat nog tot medio 2012 doorloopt. "De strategie van Anderlecht is om Dmitry te verkopen, ze hebben hem dit seizoen bij ons in de etalage gezet. Ons streven is nu om hem in Den Haag te houden", liet hij aan Voetbal International weten.

Ook de gesprekken om Kubik over te nemen van het Slowaakse AS Trencín zijn inmiddels opgestart. "Het gaat de goede kant op, ik verwacht dat we daar wel uit komen met Trencín", aldus Van der Kallen. "Maar zekerheid hebben we natuurlijk pas als de handtekeningen gezet zijn."