Schoorel naar hoofdtoernooi Stockholm

Tennisser Thomas Schoorel heeft zich geplaatst voor het ATP-toernooi in Stockholm. De Amsterdammer was in de finale van de kwalificaties Marcel Granollers uit Spanje de baas: 6-4, 7-5. In het hoofdschema kan Schoorel worden gekoppeld aan landgenoot Robin Haase. Ook Tommy Robredo (8), Lukasz Kubot en Benjamin Becker zijn mogelijke tegenstanders.

Schoorel begon de wedstrijd met het inleveren van zijn opslag tegen de als eerste geplaatste Spanjaard. In het vervolg bleek de Amsterdammer veel gevaarlijker. Nadat hij terugbrak, liet hij nog twee breakpunten liggen voordat hij met een break in de tiende game de eerste set naar zich toetrok.

Ook in het tweede bedrijf bleef Schoorel de bovenliggende partij. Hij liet twee kansen op een vroege break liggen en daarna ging het enige tijd gelijk op. Pas in de achtste game kwam er een nieuwe breakkans voor Schoorel, maar weer kon de Amsterdammer niet profiteren. Op 6-5 kwamen er weer kansen voor Schoorel. Zijn eerste matchpunt op de opslag van Granollers liet hij nog onbenut, het tweede was wel raak.