Kojima start met zijn nieuwe game

Hideo Kojima is begonnen aan zijn nieuwe game. Afgelopen donderdag is de eerste meeting geweest met als doel planning, onderzoek, testen en scouting. Het zal dus nog wel een tijdje duren voordat we iets weten over de stijl van de game. Hier is Kojima zelf namelijk nog niet eens uit.

Via Twitter liet Kojima weten dat en deel van de Metal Gear Solid: Rising team ook zal meehelpen aan de game. Kojima liet verder weten dat hij goed naar Westerse games kijkt en zich daar door wil laten bijinvloeden in het maken van zijn nieuwe game. Hij observeerde een duidelijke verschil tussen de Oosterse en de Westerse game-ontwikkeling:”Japanese creators try to express the game's environment through beautiful artwork, but western developers use technology to draw out the environment. The Japanese make the models and textures carefully to create a world. The West use shaders, lighting, shadows, effects, and programming to create their world.”

Het lijkt een trend om de Westerse game-industrie als voorbeeld te nemen, maar het valt nog te bezien of dit goed uitpakt voor de diversiteit op de gamesmarkt. De samenwerking met Kojima voor Castlevania: Lords of Shadow heeft in ieder geval goed uitgepakt.