Ecclestone haalt uit naar teambazen

Formule 1-baas Bernie Ecclestone heeft harde kritiek geuit op de teambazen. Ze houden zich volgens de Brit te veel bezig met het beter maken van het team en niet naar de globale sport. Hierdoor kunnen unfaire regels ontstaan.

Ecclestone noemt het niet egoïstisch, maar een geval van domheid. "Ze moeten in de gaten hebben dat hun eigen toko prima loopt en dat ze zich niet druk om anderen maken. In de Formule 1 is het goed dat iedereen, teams en bedrijven, betrokken is. Te veel mensen denken alleen aan wat goed is voor hen. Het is precies hetzelfde met de regels; ze denken alleen aan hoe ze er voor kunnen zorgen dat ze kunnen winnen," zei Ecclestone tegen de officiële site van de Formule 1.

"Ik wil het geen egoïsme noemen, maar domheid. Ze zouden moeten denken een de globaliteit van de sport. Alle teams zijn erg competitief en willen winnen, iets wat ik steun, maar ze moeten onder eerlijke omstandigheden winnen en niet proberen een groot voordeel te krijgen."

"Als ze een voordeel krijgen omdat iemand een betere auto ontwerpt, een betere coureur of strategie hebben, dan is dat fantastisch. Ze zouden niet moeten proberen dingen te veranderen zodat ze weten dat ze een voordeel hebben. Velen zouden er wel voor willen gaan en bijvoorbeeld een klein beetje grotere motor willen hebben, maar dat is niet de weg die we uit moeten gaan."