Honkballers verliezen van Japan

De Nederlandse honkballers hebben in voorbereiding op de Intercontinental Cup een flinke nederlaag geleden. De ploeg was niet opgewassen tegen Japan, dat geen enkele honkslag opgaf en maar twee spelers op de honken toeliet, beide na fouten van de Japanse verdediging. Japan was uiteindelijk met 6-0 de betere ploeg in het Taiwai gespeelde oefenduel.

Voor Nederland mocht Tom Stuifbergen beginnen. Hij kon het twee innings volhouden, want in de derde inning ging hij, mede door een veldfout, voor maar liefst vier runs de boot in. Orlando Ytema en Leon Boyd hielden de Japanners wel van het bord, maar dat kon Dennis Neuman niet zeggen. Hij kreeg een homerun tegen in de achtste inning.

Yntema maakte overigens zijn debuut. De in de Dominicaanse Republiek geboren werper heeft een Friese vader en belandde zo bij het Nederlands team. Ook de in Aruba geboren catcher Shawn Zarraga maakt zijn debuut bij Oranje. 

Het Nederlands team speelt komende dinsdag tegen het gastland Taiwan. Zaterdag is voor Oranje de eerste wedstrijd in de Intercontinental Cup. Dan is Europees kampioen Italië de opponent.