Amoah: "Ajax was een klasse beter"

Matthew Amoah scoorde in het verleden vaak tegen Ajax, maar zaterdag zat dat er niet in. NAC Breda ging in de ArenA met 3-0 onderuit.

"We moesten even wennen aan het nieuwe 4-5-1 systeem. Daardoor was ik vaak alleen en stond ik tussen Ooijer en Vertonghen of soms zelfs tegen drie man. Moeilijk", reageert de NAC-spits tegen SEG. "Ajax was een klasse beter. Na die eerste goal was het al klaar met ons."

NAC Breda hoefde de Ghanese spits tijdens de interlandperiode niet te missen. "Ik zat niet bij de selectie. Voor de eerste wedstrijd tegen Swaziland had ik me geblesseerd afgemeld, dus misschien dachten ze dat ik nog geblesseerd was. Ze hebben niet gebeld", aldus Amoah. Ghana speelde vorige week met 0-0 gelijk tegen Sudan in het kader van de kwalificaties voor de Afrika Cup.

De rustperiode kwam Amoah eigenlijk niet eens slecht uit. "Aan de ene kant was ik teleurgesteld, maar aan de andere kant kreeg ik hierdoor ook een beetje rust voor mezelf. Ik heb de afgelopen kerst en zomer geen vakantie gehad. Als ik elke week speel en scoor bij NAC, komt de nationale ploeg vanzelf weer."