Chelsea en Israël in conflict over blessure Benayoun

Chelsea en de Israëlische voetbalbond hebben een meningsverschil over de blessure bij Yossi Benayoun. De zaak is vergelijkbaar met die van de KNVB en Bayern.

Benayoun kampte met een lichte blessure, maar hij meldde zich gewoon bij het nationale team. Daar constateerde de teamarts dat de kwetsuur ernstiger was dan door Chelsea was beoordeeld. The Blues beweren echter dat Benayoun in het nationale trainingskamp geblesseerd is geraakt.

"Yossi heeft bij ons geen seconde getraind", vertelt een woordvoerder van de Israëlische bond in The Daily Mail. "Hij had pijn in zijn achillespees, maar de clubarts van Chelsea had hem verteld dat er weinig aan de hand was. Onze dokter liet echter een MRI-scan maken, waaruit bleek dat de schade veel groter is dan door Chelsea werd gedacht."

Chelsea ontkent die uitlatingen van de Israëlische ploeg. "Wij zijn ervan overtuigd dat Yossi geen blessure had toen hij Engeland verliet", reageert manager Carlo Ancelotti. "Wij zijn dus niet schuldig aan zijn blessure." Door de kwetsuur staat Benayoun mogelijk zes maanden buitenspel.