Yamaha geeft Rossi toestemming voor Ducati-test

Yamaha heeft Valentino Rossi toestemming gegeven om volgende maand al in de eerste testsessie voor het MotoGP-seizoen 2011 te rijden voor zijn nieuwe werkgever. De negenvoudig wereldkampioen maakt na dit jaar de overstap naar Ducati en mag nu direct na de race in Valencia al gaan wennen aan de nieuwe motorfiets van Ducati.

De racedirecteur van Yamaha Masao Furusawa gaf na lang aandringen eindelijk toestemming aan Rossi die anders tot 1 januari had moeten wachten. "Ik heb gisteren met Furusawa gesproken en hij meldde me dat ik na de Grand Prix van Valencia kan testen," zei Rossi in La Gazetta dello Sport.

"Ik denk dat het de juiste keuze is na alles wat we meegemaakt hebben en als bewijs van dank voor mijn werk en toewijding. Ik wil hen hiervoor bedanken, omdat het een sportieve geste is en vanwege het beperken van het testen kun je niet zomaar een test plannen."

Casey Stoner zal na dit jaar Ducati gaan verruilen voor Honda en ook hij heeft inmiddels toestemming gekregen om na de race in Valencia in actie te komen voor zijn nieuwe werkgever.