Emanuelson neemt binnen 14 dagen besluit

Urby Emanuelson zal Ajax binnen veertien dagen laten weten wat het gaat worden. Vertrekt de Amsterdammer of zal hij zijn contract verlengen. Als het aan de supporters ligt zal Emanuelson moeten blijven. Tijdens het duel met NAC Breda hing er een spandoek met de tekst Urby we laten je niet gaan. Aan het begin van de tweede helft werd de international door het publiek minutenlang toegezongen.

"Nee ik heb het spandoek niet zelf gemaakt en de supporters ook niet gevraagd om mijn naam te scanderen", lachte Emanuelson, die de sfeeractie wel meekreeg. "Het is geweldig dat de fans me steunen en waarderen."

Na zeven jaar loopt zijn contract volgende zomer af. Beide partijen zijn echter nog niet tot overeenstemming gekomen om het contract te verlengen. "De supporters weten dat ik een aflopend contract heb en ontevreden was over de eerste aanbieding die Ajax me deed."

Inmiddels zijn de onderhandelingen weer opgestart. "Ik heb met Rik van den Boog gesproken en een nieuw voorstel gehad. Binnen twee weken beslis ik of ik bijteken of transfervrij vertrek. De inhoud van het contract speelt daarbij inmiddels een kleine rol. Het gaat nu meer om mijn gevoel. En ja, het gebaar van de fans speelt een rol in mijn besluit. Ik ben een echte Ajacied, maar moet gewoon heel goed nadenken," aldus Emanuelson.