Afellay: "Focussen op PSV"

PSV'er Ibrahim Afellay wordt na zijn goede optreden bij Oranje tegen Zweden volgens geruchten gevolgd door Europese topclubs.

Diverse Engelse, Italiaanse en Spaanse clubs zouden belangstelling hebben voor de middenvelder van PSV. Afellay was afgelopen week een van de smaakmakers van Oranje bij de overwinning op Zweden. De technisch begaafde middenvelder scoorde twee van de vier treffers van het Nederlands elftal.

Afellay stond gisteren weer op het veld voor PSV. Met de Eindhovenaren versloeg hij Willem II. De gewilde Oranje-international scoorde één keer. Afellay verklaarde tegenover de NOS niet bezig te zijn met de toename aan interesse. "Met geruchten kan ik niet veel. Bovendien is de transferdeadline gesloten, dus er kan niks gebeuren."

"Het enige wat ik kan doen is me focussen op PSV en dat blijf ik zeker doen. En zoals het er nu naar uitziet blijf ik tot aan het einde van het seizoen bij PSV. Nee, op dit moment is dat totaal niet aan de orde. Er speelt verder niks." De 24-jarige Afellay weet al wel waar hij het liefst zijn loopbaan in de toekomst wil vervolgen. "Spanje."