Twaalf jaar cel voor opzettelijke aanrijding Erp

Twee mannen van 22 en 21 jaar oud zijn veroordeeld tot twaalf en tien jaar cel wegens het opzettelijk veroorzaken van een aanrijding in het Brabantse Erp, waarbij een 49-jarige man uit Erp om het leven kwam. Daarnaast legt de rechtbank de 22-jarige bestuurder een rijontzegging van tien jaar op.

De twee mannen waren volgens de rechtbank uit op verzekeringsgeld. Justitie had veertien jaar geëist, maar de rechtbank oordeelde dat de mannen niet de bedoeling hadden iemand te vermoorden. Volgens de rechtbank handelden de mannen wel met voorbedachten rade en is er sprake van 'medeplegen van moord'. Ze namen op de koop toe dat bij hun actie iemand om het leven kon komen. Geen van beiden wordt als hoofddader beschouwd.

De 21-jarige man uit Nistelrode gaf op 1 oktober vorig jaar via een mobiele telefoon aan wanneer de 22-jarige man uit Venlo met zijn auto vanuit een zijweg de hoofdweg op moest rijden om zo een aanrijding te veroorzaken. De bestuurder probeerde driemaal voor de fatale aanrijding al een auto aan te rijden. Uiteindelijk reed de Limburger vanaf een fietspad hard een kruising op en schampte een bestelbus. Deze week uit en kwam tegen een boom terecht.