Flessen Champagne-shampoo moeten winkel uit

Unilever moet de flessen Champagne-shampoo van Andrélon uit de winkels terughalen. Dat heeft de rechtbank in Den Haag vrijdag bepaald. Franse champagneproducenten, verenigd in het Comité interprofessionnel du vin de champagne, hadden in een kort geding geëist dat de flessen niet langer mogen worden verkocht. Volgens de producenten maakt Unilever onterecht gebruik van de beschermde naam Champagne.

Het voedings- en levensmiddelenconcern had eerder al toegezegd de reclamecampagne te willen aanpassen. Een tv-commercial was vijfhonderd keer uitgezonden. Vanwege het zeventigjarig bestaan van het shampoomerk Andrélon was de exclusieve Champagne-shampoo op de markt gebracht. Unilever wilde echter geen gehoor geven aan de eis van de champagneproducenten om alle geleverde flessen uit de winkels terug te halen.

Volgens Unilever zou de terughaalactie te veel kosten met zich meebrengen. De rechter ging niet akkoord met deze argumentatie en stelde de Franse champagneproducenten in het gelijk. Het concern moet alle winkels waaraan is geleverd binnen twee dagen opdracht geven de flessen Champagne-shampoo van Andrélon uit de schappen te halen en terug te sturen.


Flessen Champagne-shampoo moeten winkel uit (Foto: Novum)