'Cruise en Nicholson weer samen in film'

Tom Cruise en Jack Nicholson zijn benaderd om samen in El Presidente te spelen. De twee acteurs, die in 1992 samen te zien waren in A Few Good Men, staan bovenaan de verlanglijst van studio Warner Bros voor de hoofdrollen in de komedie. Het scenario gaat over een geheim agent die een stuntelende en moreel afgedreven president moet behoeden voor allerlei miskleunen. Dat schrijft de Amerikaanse krant Los Angeles Times.

De 48-jarige Cruise zou zich al hebben verbonden aan de rol van de agent, de 73-jarige Nicholson is gevraagd voor de rol van de president. Waar de twee acteurs in A Few Good Men nog lijnrecht tegenover elkaar stonden, moeten hun personages het ditmaal veel meer van elkaar hebben. Na een moordaanslag op de president slaan de twee mannen op de vlucht en zijn ze afgesneden van de rest van de geheime dienst.

De rol van de idealistische en wellicht wat stijve, aan protocol vasthoudende agent is voor Cruise gesneden koek, met films als The Firm, de Mission: Impossible-serie en Minority Report op zijn cv. Nicholson was in Mars Attacks! al te zien als een Amerikaanse president van twijfelachtig allooi.

Het is nog te vroeg om te speculeren over wanneer de opnames van start gaan of de film in première gaat.