'VVD en CDA hebben ministeries verdeeld'

De ministeries voor het kabinet-Rutte zijn dinsdag verdeeld. Nadat het CDA zich voor het regeer- en gedoogakkoord uitsprak, zijn de departementen meteen verdeeld, schrijft De Telegraaf woensdag.

De VVD krijgt de ministeries Algemene Zaken, Sociale Zaken, Buitenlandse Zaken, Veiligheid, Volksgezondheid en Ruimte. Dat laatste ministerie is een samenvoeging van Verkeer en Waterstaat en Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer.

Het CDA krijgt de posten Financiën, Economische Zaken, Defensie, Binnenlandse Zaken, Immigratie en Integratie en Onderwijs. Iedere partij krijgt daarmee zes ministeries.

Woensdag wordt VVD-leider Mark Rutte waarschijnlijk tot formateur benoemd. Hij kan daarna beginnen met het uitnodigen van kandidaat-ministers. Rutte neemt mogelijk plaats op Algemene Zaken. CDA-leider Maxime Verhagen, nu nog minister van Buitenlandse Zaken, wordt getipt voor Economische Zaken.

Jan Kees de Jager (CDA) blijft mogelijk aan als minister van Financiën. Edith Schipper is volgens de krant een gegadigde voor het ministerie van Volksgezondheid en Hans van Baalen voor Buitenlandse Zaken.


(Foto: Novum)