Milieubeweging schokt met ontploffende kinderen

Nu het in oktober eindelijk eens boven de twintig graden is, ruiken milieuactivisten bloed, en dat nemen ze behoorlijk letterlijk. De aarde warmt volgens hen in rap tempo op, en om ons te waarschuwen dat het water ons straks tot de lippen staat, wordt geen middel geschuwd. Een filmpje met onder anderen exploderende schoolkinderen moet ons leren vooral zuinig om te springen met Moeder Aarde.

Het filmpje is 'No Pressure' gedoopt en gemaakt door een wereldwijde milieubeweging. In ons land wordt deze organisatie geleid door niemand minder dan Wijnand Duyvendak. Duyvendak was jarenlang lid van milieupartij GroenLinks, maar keerde twee jaar geleden de politiek de rug toe.

Het bewuste filmpje is gemaakt door een zeer professioneel team van naar schatting veertig leden. De uiterst gewelddadige commercial moet duidelijk maken waar de miliebeweging voor staat. Wie niet mee wil werken aan een beter milieu, moet met een druk op de knop van de aardbol worden geveegd. Uiteraard met veel bloed en gore, alsof schoonmaakmiddelen milieuvriendelijk zijn.

Op het FOK!forum heeft het filmpje al tot veel verontwaardiging geleid. "Wanneer stopt deze onwaarschijnlijk CO2-waanzin?", vraagt topicstarter Lambiekje zich af. "Echt onbegrijpelijk dat ook in deze nonsens 99,9% van de mensen trappen. Is de mens nu echt zo stupide!"


Het bewuste filmpje. Niet geschikt voor gevoelige kijkers!