Decaan misbruikt studenten als slaven

De FBI heeft een voormalige decaan van de bekende St. John's Universiteit in New York opgepakt. De vrouw wordt ervan verdacht haar studenten te hebben misbruikt als slaaf. Cecilia Chang werd vorige maand ook al opgepakt wegens verduistering van een miljoen dollar aan donaties.

De 57-jarige Chang wordt nu beschuldigd studenten te hebben gedwongen haar was te doen en haar huis schoon te maken. Ook zouden studenten voor haar hebben moeten koken en haar zoon hebben moeten rondrijden in haar auto.

"Chang bedreigde de studenten en maakte hen bang dat ze hun studiebeurs zouden verliezen als ze haar opdrachten niet zouden uitvoeren", staat er in het arrestatiebevel van de FBI geschreven. "De studenten werd verteld dat ze anders niet langer welkom waren op de universiteit."

Chang had vier studenten die werden gedwongen zeven dagen per week voor haar te werken als haar persoonlijke lakeien. Een van hen werd gedwongen om haar zoon 's nachts naar het vliegveld te rijden. Anderen moesten sneeuwschuiven, haalden haar vuilnis op en brachten haar naar de kapper. Dit staat allemaal vermeld in gerechtelijke documenten.

"Chang liet me de huishoudster van haar huis zijn, in ruil voor een studiebeurs", schreef een beursstudent aan het college. "We hebben hiervoor drie huishoudsters gehad en ze vroeg ons 122 dagen per jaar per persoon te werken." Nadat Chang in juni werd ontslagen, was de doodsbange uitwisselingsstudent bang dat ze niet niet meer naar school zou kunnen zonder de gulheid van de decaan.


Het zou je decaan maar zijn...