Zeventien tips over oude moordzaak Amsterdam

De Amsterdamse politie heeft tot nu toe zeventien tips gekregen over een onopgeloste moord op een prostituee in 1989. Aanleiding was de uitzending van Opsporing Verzocht van dinsdagavond. Of er waardevolle tips bijzitten, is nog onduidelijk. De politie moet ze nog onderzoeken. Evenmin is bekend of er tips via het telefoonnummer van Meld Misdaad Anoniem zijn binnengekomen.

De onopgeloste zaak gaat om de achttienjarige prostituee Marie Christine Jonas, die op 25 november 1989 in de Spuistraat in Amsterdam met een groot aantal messteken om het leven werd gebracht. De oorspronkelijk uit Frankrijk afkomstige Jonas werkte onder de naam 'Luna'. De nacht waarin ze vermoord werd, werd ze om 3.00 uur voor het laatst gezien door een bevriende buurvrouw. Die zag, dat ze rond die tijd nog een klant kreeg. Mogelijk is Jonas vermoord vanwege een drugsschuld.

De politie heropende de zaak omdat het nu, in tegenstelling tot twintig jaar geleden, mogelijk is om misdaden anoniem te melden. In 1989 durfden getuigen misschien niet naar de politie te stappen.