Leger Mexico vindt martelhuis van drugskartel

Mexicaanse militairen hebben in de plaats Jiutepec een huis gevonden dat door een drugsbende werd gebruikt voor martelingen. In het pand troffen de militairen onder meer een galg, een zaag met bloedsporen en een snijbrander aan, aldus de Mexicaanse krant Milenio woensdag.

Het huis in Jiutepec in de zuidelijke deelstaat Morelos heeft een oppervlakte van circa 500 vierkante meter. Militairen besloten het huis te doorzoeken na een anonieme tip. De Mexicaanse autoriteiten denken dat het beruchte Golfkartel in het pand slachtoffers martelde en vermoordde.

Bij het huis stond een auto aan met bloedsporen in de kofferbak. Leden van het Golfkartel zouden het voertuig hebben gebruikt om hun slachtoffers te vervoeren.

Sinds president Felipe Calderón eind 2006 de drugskartels de oorlog verklaarde, zijn meer dan 28.000 mensen in Mexico door geweld dat met de drugshandel te maken had, omgekomen. Vooral in het noorden van het land strijden drugsbendes als Los Zetas en het Golfkartel om de controle over de beste smokkelroutes richting de Verenigde Staten.

Leger Mexico vindt martelhuis van drugskartel
Leger Mexico vindt martelhuis van drugskartel (Foto: ANP)