Organisator Sunset Grooves dient claim in

De organisator van het uit de hand gelopen strandfeest Sunset Grooves heeft een schadeclaim ingediend bij de gemeente Rotterdam. Evenementenbureau Tridee vindt dat de gemeente onvoldoende heeft gedaan om de relschoppers weg te houden van het feest in Hoek van Holland.

Volgens Tridee was de dreiging van rellen vooraf bekend en was door de politie toegezegd dat er ME aanwezig zou zijn om de hooligans in toom te houden. Die belofte is niet nagekomen, vindt Tridee, met alle gevolgen van dien. De schade die het bedrijf hierdoor heeft geleden moet de gemeente vergoeden, vindt de organisator Het is onbekend hoe hoog de claim is.

Bij de rellen tijdens het feest Sunset Grooves in de avond van 22 augustus losten in het nauw gedreven politieagenten tientallen schoten. Een 19-jarige Rotterdammer kwam daarbij om het leven, meerdere mensen raakten gewond.

Korpschef Aad Meijboom liet in februari weten dat hij zijn functie neer zou leggen als gevolg van de affaire. Vrijdag werd bekend dat hij per 1 oktober, de dag dat hij formeel opstapt bij het korps Rotterdam-Rijnmond, in dienst treedt als 'chief information officer'. In die functie moet hij de infomatie- en communicatietechnologie bij de politie stroomlijnen en beter op elkaar af te stemmen.