Haags tweetal opgepakt voor tonnen belastingfraude

Twee mannen zijn dinsdag opgepakt op verdenking van belastingfraude en valsheid in geschrifte. Het vermoeden bestaat dat de twee de Belastingdienst voor tonnen hebben opgelicht, meldt het Openbaar Ministerie vrijdag.

De aangehouden verdachten zijn een 43-jarige directeur van een administratiekantoor in Den Haag en een 48-jarige plaatsgenoot die directeur is van een Haagse lunchroom en een Haags exportbedrijf. De mannen hebben volgens justitie vermoedelijk vanaf 2008 tot nu toe onjuiste aangifte van de omzetbelasting gedaan. Ook hebben ze valse facturen opgevoerd om de aangifte te onderbouwen.

De 48-jarige man zou dit voor een bedrijf hebben gedaan, de 43-jarige man voor meerdere ondernemingen. De 43-jarige man is vrijdag door de rechter-commissaris van de rechtbank in Den Haag voor nog minstens veertien dagen vastgezet. De andere man is inmiddels op vrije voeten, maar nog wel verdachte in de zaak.

Vanwege de zaak heeft de fiscale opsporingsdienst Fiod twee huizen en een bedrijfspand van de verdachten in Den Haag doorzocht. Hierbij zijn administratie en computers in beslag genomen.