[Uitslag] Nederland - Finland

Nederland heeft ook haar tweede wedstrijd weten te winnen. In een halfvolle Kuip werd tegenstander Finland met 2-1 aan de kant gezet. Het begin van de wedstrijd was hoopvol, al na zes minuten mocht keeper Fredrikson een bal van aanvaller Klaas Jan Huntelaar uit het net vissen. Het team van trainer Bert van Marwijk speelde op een hoog tempo en bleef continu druk zetten op de Finse verdediging.

Nog geen tien minuten na de 1-0 mocht Huntelaar alweer vanaf elf meter aanleggen voor de 2-0. Nadat van Bommel op een knullige manier omver werd gelegd faalde de spits van Schalke 04 niet en verdubbelde de score. Het leek weer een afstraffing te worden, ware het niet dat het halfuur daarna volledig voor Finland was. Na de penalty wist twee minuten later aanvaller Forssel doel te treffen en zo de achterstand weer te verkleinen. In de tweede helft was het kruit van Finland verschoten en was ook de energie bij Nederland weg om nog een doelpunt te maken. Zelfs een late invalbeurt van spits Ruud van Nistelrooy wist hier geen verandering in te brengen.