Borsten worden steeds groter

Was 15 jaar geleden de gemiddelde cupmaat nog 75B, inmiddels is deze gegroeid naar 80C. Een derde van de Europese vrouwen (30 procent) draagt cup D of groter. Dat blijkt uit onderzoek van lingerieketen Hunkemöller, dat werd uitgevoerd door GfK.

Nederlandse vrouwen staan in Europa op de derde plaats als het gaat om grote boezems, ruim 33 procent heeft cup D of groter. De absolute nummer één van Europa is Engeland, waar 57 procent van de vrouwelijke bevolking cup D of groter heeft. Denemarken staat met een percentage van 50 procent op nummer twee. Hoe het komt dat Europese boezems in volume toenemen, is niet onderzocht.

Vrouwen lijken de verandering zelf overigens maar amper te kunnen bijbenen: ruim 80 procent van de vrouwen draagt de verkeerde cupmaat, zo toonde het onderzoek aan.

Een 'aanwezig decolleté' past dan wel weer goed bij de mode voor komend seizoen. Een decennium lang toonden catwalks overwegend ultraslanke modellen (en daardoor ook weinig boezem), maar de wintershows van grote ontwerpers brachten juist veel borsten. Niet alleen door vollere modellen mee te laten lopen, maar ook de kleding zelf had geregeld het accent op de buste.

Borsten

Nou maar hopen dat alleen de borsten dikker worden.