Uitslag San Marino - Nederland

Nederland is de weg naar het Europees kampioenschap voetbal in 2012 goed begonnen. De kwalificatiewedstrijd uit tegen San Marino werd simpel met 5-0 gewonnen.

Het spelbeeld van de wedstrijd was vanaf het begin duidelijk. Nederland moest het spel proberen te maken terwijl de San Marinezen zich massaal beperkten tot het verdedigen. Ondanks het grote overwicht had Nederland moeite om kansen te creëren. Nederland scoorde na tien minuten wel, maar Huntelaar stond buitenspel. Vijf minuten later werd de kersverse spits van Schalke 04 in het strafschopgebied onderuitgehaald. Kuijt benutte de penalty vervolgens. Nederland kwam nog in de eerste helft op 2-0 toen Huntelaar scoorde na een snel genomen vrije trap. Slechts één keer was San Marino in de buurt van een doelpunt. Selva probeerde het met een schot van grote afstand. Stekelenburg werd bijna verrast, maar de bal ging net over.

In de tweede helft kwam Nederland als snel op 3-0. Huntelaar scoorde uit een assist van Van der Vaart. Huntelaar scoorde ook de 4-0 na een combinatie met Van der Vaart en Kuijt. Na 68 minuten mocht de aanvaller uit Katwijk plaatsmaken voor Ruud van Nistelrooy, die daarmee na meer dan 2 jaar zijn rentree maakte in het Nederlands Elftal. Oranje kreeg in de tweede helft een hoop kansen, maar pas in de blessuretijd werd de 5-0 gescoord. Van Nistelrooy scoorde zijn 34e interlanddoelpunt.

San Marino

0 - 5

Nederland

16' Kuijt (pen)
 38' Huntelaar
 48' Huntelaar
 67' Huntelaar
 90+1' Van Nistelrooy

Gele kaart: D. Simoncini, Della Valle, Bacciocchi, (San Marino), Maduro, (Nederland)

Stadion: Stadion Olimpico ,
Toeschouwers: 4.127
Arbiter: Evans (Wal)