Man probeert bijna honderd boa's te smokkelen

Een Maleisische man heeft bekend schuldig te zijn aan het smokkelen van wilde dieren, nadat zijn tas met daarin 95 levende boa constrictors openbrak op een bagageband op het internationale vliegveld van Kuala Lumpur. Dat hebben de autoriteiten vrijdag gezegd.

De man, de 52-jarige Keng Liang 'Anson' Wong, werd op 26 augustus gearresteerd, nadat de luchthavenpolitie de boa constrictors had gevonden. In de kapotte tas van Wong werden ook een schildpad en een aantal andere slangen aangetroffen. Wong was op weg naar de Indonesische hoofdstad Jakarta.

De man werd woensdag aangeklaagd voor het exporteren van de bedreigde boa's zonder een vergunning. Op deze overtreding staat maximaal zeven jaar gevangenisstraf en een boete.

Ruim tien jaar geleden is Wong in de Verenigde Staten al eens veroordeeld tot zes jaar gevangenisstraf. Hij werkte voor een smokkelaarsbende die volgens aanklagers meer dan driehonderd beschermde reptielen zou hebben geïmporteerd vanuit Azië en Afrika. Het is onduidelijk of Wong de volledige celstraf heeft uitgezeten.