OM eist celstraf tegen thuiskwekende wietroker

Tegen een 47-jarige Amsterdammer die thuis wiet kweekte om naar eigen zeggen zijn pijn te verlichten, is dinsdag in hoger beroep vier weken cel geëist. Bij de man thuis werd twee jaar geleden wiet en hasj gevonden, maar de man claimde dat hij het voor medicinale doeleinden produceerde.

De man kreeg eerder een werkstraf van zestig uur en een voorwaardelijke celstraf van een week opgelegd van de rechtbank. Er was toen een werkstraf van tachtig uur en een week voorwaardelijk geëist. Het OM in Den Haag eist nu een hogere straf, omdat de man al eerder was veroordeeld voor iets soortgelijks en omdat hij na zijn aanhouding weer met drugs werd betrapt.

De man gebruikte de softdrugs niet alleen zelf. Hij gaf het ook aan buurtbewoners om hen te helpen hun pijn te verlichten.

Volgens de Hoge Raad is het kweken van wiet voor medicinale doeleinden in zeer uitzonderlijke gevallen toegestaan. Volgens het OM is daar nu geen sprake van omdat de man geen baat zou hebben bij de bij de apotheek verkrijgbare medicinale wiet.

De uitspraak is over twee weken.

Submitter:  Bron: Novum