Celstraf geëist voor aanranding via MSN

Tegen een 23-jarige man uit Utrecht is donderdag een celstraf van 108 dagen geëist omdat hij zou hebben geprobeerd zeven minderjarige meisjes aan te randen via MSN. Het Openbaar Ministerie wil dat de rechtbank in Den Haag de man daarnaast een werkstraf van tweehonderd uur oplegt en dat de man wordt behandeld.

De Utrechter wordt eveneens beschuldigd van het verspreiden, vervaardigen en aanwezig hebben van kinderpornografische afbeeldingen van een van de meisjes. De man nam volgens de officier van justitie via MSN contact op met zijn slachtoffers. Hij bedreigde de meisjes en zei bijvoorbeeld tegen een van zijn slachtoffers dat hij haar adres had en dat hij haar huis in brand zou steken.

Zo dwong hij de kinderen de webcam aan te zetten en voor de camera ontuchtige handelingen met zichzelf uit te voeren. De man dreigde verder dat hij foto's van meisjes op sekssites zou plaatsen, en in enkele gevallen heeft hij dit ook echt gedaan.

De man sloeg volgens het OM tussen februari en december vorig jaar toe. De slachtoffers van de Utrechtenaar komen uit Alphen aan den Rijn, Ouderkerk aan den IJssel, Huizen, Nieuwstadt, Elsloo en Vianen. De zaak kwam aan het rollen nadat een van de slachtoffers aangifte deed bij de politie. De man heeft bekend.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak in de zaak.