Geen cel voor hiv-positieve zangeres

De Duitse popzangeres Nadja Benaissa is schuldig bevonden aan het opzettelijk besmetten van iemand met hiv. Van de rechtbank hoeft de No Angels-zangeres de gevangenis niet in, ze heeft een voorwaardelijke straf van twee jaar opgelegd gekregen.

Nadja besmette zes jaar geleden een man met hiv doordat ze onveilige seks met hem had. De 28-jarige zangeres wist op dat moment dat ze hiv-positief was, maar deelde die informatie niet met haar bedpartner. De 34-jarige man ontdekte pas drie jaar later dat hij besmet was, nadat een tante van Nadja hem erop attendeerde dat de zangeres het virus bij zich draagt.

Dat Nadja niet achter tralies verdwijnt, komt deels doordat ze bij het begin van haar proces excuses aanbood. "Het spijt me enorm. Ik heb nooit iemand opzettelijk willen besmetten", verklaarde Benaissa.

De zangeres hield naar eigen zeggen jarenlang haar mond omdat ze bang was voor eventuele negatieve gevolgen. Achteraf noemt Nadja die beslissing 'lafhartig'. "Ik zou alles terug willen draaien en ongedaan willen maken, ik weet dat hij me nooit zal vergeven."