Verdacht pakketje gevonden in Delft

Na de vondst van een verdacht pakketje op de Syriësingel in Delft zijn meerdere woningen ontruimd en is de weg afgezet. Het pakketje werd in de ochtend gevonden, meldt de politie woensdag.

Hoeveel mensen hun woning hebben moeten verlaten, is niet bekend. Ook is niet duidelijk waarom het pakketje als verdacht is bestempeld.

Update 11.20 uur

Westonline meldt dat het verdachte pakketje door buurtbewoners is gevonden onder de auto van een door de bewoners aangemerkte 'persoon met banden met het criminele circuit'. Er zijn twintig woningen ontruimd, de buurt is afgezet en trams in de directe omgeving rijden niet. De maatregelen lijken voorlopig nog voort te duren.

De Explosieven OpruimingsDienst (EOD) heeft met een robot het pakketje onderzocht. Ze zijn het nu zelf aan het onderzoeken. De situatie is opgeschaald naar GRIP 1. Op de eerste foto onder het filmpje is de robot te zien.

Update 14.32 uur

De EOD heeft inmiddels meegedeeld dat het na meerdere pogingen nog niet gelukt is om het pakketje los te krijgen. De politie hoopt in de loop van de middag meer duidelijkheid omtrent het pakketje te hebben. De geëvacueerde buurtbewoners zijn ondergebracht in een clubhuis.