Agent lost schot na ernstige steekpartij

Om een man aan te houden die vermoedelijk een jonge vrouw had neergestoken heeft een agent zaterdagnacht in Breda een waarschuwingsschot gelost. De man bleef volgens de politie echter vluchten, maar hij is later alsnog aangehouden.

De verdachte heeft volgens de politie rond 01.00 uur in Etten-Leur een 22-jarige vrouw in haar borst gestoken. Dat gebeurde in een woning aan de Van Genkstraat. Er zou sprake zijn van een relationeel conflict. De vrouw had een slagaderlijke bloeding, maar na een melding bij 112 wisten agenten haar leven te redden. Ze is in een ziekenhuis geopereerd.

De politie kwam de vermoedelijke dader door een tip in Breda op het spoor. Daar zagen agenten hem op de Haagse Markt fietsen. Toen hij de agenten zag, fietste hij weg over een voetpad richting de Doelen. Een agent loste een waarschuwingsschot om hem tot stoppen te dwingen, maar de man vervolgde zijn weg richting de Dreef.

In de Rijstraat slaagden agenten erin hem tot stoppen te dwingen. In zijn kleding werd een mes gevonden. De toestand van het slachtoffer is nog altijd kritiek, maar wel stabiel.