Meisje met broertjes heeft later seks

Ben je op zoek naar een jonge maagd, dan doe je er verstandig aan even haar familie onder de loep te nemen. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat meisjes die een jongere broer hebben, veel later seksueel actief zijn.

Wetenschappers van een Australische universiteit hebben ontdekt dat meisjes met een jongere broer gemiddeld veertien maanden later beginnen te experimenteren met seks dan meisjes met alleen jongere zussen of oudere broers en zussen. Meisjes die zowel jongere broers als jongere zussen hebben, zijn op een maand na zelfs twee jaar later seksueel actief.

Een mogelijke verklaring voor dit feit zou kunnen zijn dat oudere zussen gedeeltelijk de zorg van hun jongere broertje op zich nemen. Dit verschijnsel komt ook in de dierenwereld veel voor.

Uit hetzelfde onderzoek is ook naar voren gekomen dat meisjes met een oudere broer juist elf maanden later voor het eerst ongesteld zijn. "Oudere broers vertragen de rijping van het lichaam van het meisje, terwijl jongere broers juist de geestelijke rijping remmen", verklaren de onderzoekers. Voor het onderzoek zijn 273 volwassenen doorgezaagd over de leeftijd waarop zij seksueel actief werden.