'Schietpartij Amsterdam was poging tot liquidatie'

De schietpartij waarbij een man dinsdagavond zwaargewond raakte was een mislukte liquidatie. Dat concludeert de eigenaar van snackbar Broodje Veronica aan de Rooseveltlaan, waar de schietpartij zich voltrok.

Van een ruzie was volgens hem absoluut geen sprake. "Een man kwam binnen en opende het vuur." Volgens de eigenaar hebben de schutter en het slachtoffer geen woord gezegd.

Volgens de politie stapte een man naar binnen en schoot hij meerdere keren op het slachtoffer. Daarna zou hij bij een motorrijder achterop zijn gestapt. Het slachtoffer is in Nederland geen bekende van de politie. Of hij dat in het buitenland wel is, is niet bekend.

De politie zoekt getuigen die weten waar de motor heen is gereden. Het voertuig vertrok richting de Rai. De kentekenplaat was gestolen. Volgens de politie ging het om 'een op zichzelf staand incident'. Dit betekent mogelijk dat er geen verband is met recente liquidaties.

De identiteit van het slachtoffer is nog niet bekendgemaakt. Het Parool schrijft dat het gaat om een Engelssprekende man.