Aanstaande nacht een regen aan 'sterren'

Op verzoek van een aantal FOK!users zonder agenda of goed werkend geheugen hierbij een geheugensteuntje. Uiteraard is dit berichtje ook voor alle andere mensen. Zoals we vorige week berichtten zijn vanavond en vannacht veel kleine meteorieten te zien die verbranden in onze dampkring.

Ieder jaar kruist de Aarde de baan van de komeet 'Swift-Tuttle' in de maand augustus. Het vroege verdwijnen van de maan achter de einder, zorgt dit jaar voor de unieke mogelijkheid om tot wel honderd 'perseïden' per uur te zien.

De omstandigheden zijn dit jaar goed met betrekking tot de maanstand, die erg vroeg onder zal gaan. Of het weer net zo goed mee gaat werken, is nog maar de vraag. Het KNMI voorspelt een bewolkte en regenachtige dag. In de komende nacht voorspellen zij echter opklaringen. Wat dat betreft zal het dus nog even afwachten zijn.

Wanneer je niet druk bezig bent met een date of met andere belangrijke zaken, verzoeken we jullie om mooie foto's te maken en deze in te sturen naar frontpage@fok.nl, zodat we er een gave fotospecial van kunnen maken. Vanuit de redactie in ieder geval veel kijkplezier toegewenst.